Hvad får jeg brug for?

Egen bærbar computer

Alle undervisningslokaler på Tornbjerg er udstyret med en interaktiv e-tavle, og vi forventer samtidigt, at du er udstyret med din egen bærbare computer som du medbringer til undervisningen. Det skal være en computer, hvor du har mulighed for at installere relevante fagprogrammer som anvendes i undervisningen. Det vil i praksis sige at du skal medbringe enten en PC eller Mac (Chromebooks og tablets lever desværre ikke op til dette krav).

Endvidere bør man være opmærksom på, at der findes en del programmer som nyere MacBooks med den såkaldte M1-chip på nuværende tidspunkt ikke kan køre. Det gælder eksempelvis tilføjelsesprogrammet WordMat til Word, der kan være en stor hjælp for eleverne i matematikundervisningen, og derfor benyttes af mange. Har man en sådan Mac med M1-chippen, så er det altså ikke muligt at benytte WordMat på nuværende tidspunkt. Det kan ikke udelukkes at WordMat kan anvendes på nyere Macs i fremtiden.

Derudover skal din computer have mulighed for at tilslutte udstyr via USB 2.0- eller USB 3.0-indgange. Langt de fleste computere har indbygget sådanne indgange, men for eksempel nyere Mac-computere har ikke. I så fald er det dit ansvar at skaffe og medbringe en adapter til din computer, sådan at udstyret kan tilsluttes.

Skolen har trådløst netværk, som alle computere kan logges på.

Vi tilbyder IT-support til elevernes egne bærbare computere og supporten omfatter alt, hvad der har relation til elevens brug af computeren i forhold til skolen og undervisningen. Dette inkluderer opsætning til netværk, installation af faglige programmer m.v. Når der er behov for hjælp henvender man sig til IT-assistent Poul Sloth, som har faste træffetider.

 

Adgang til Office-pakken og ordbøger til fremmedsprogene

Når du møder med din bærbare computer, sørger vi for, at du gratis får licens til Office-pakken, så det behøver du ikke selv købe før opstart. Vi giver også alle elever online adgang til de bedste ordbøger i sprogfagene. Vi har købt licens til alle vores elever gældende for deres tid på Tornbjerg, og du kan logge på ordbøgerne med dit log-in fra alle computere, alle steder fra.

Har du lyst til at have ordbøgerne i bogform, skal du være opmærksom på at der ofte ved skolestart er tilbud på ordbøger.