Studierejser

Rejser indgår for eleverne som et væsentligt led i den treårige gymnasieuddannelse, og de spiller set fra skolens synspunkt også en pædagogisk rolle. På Tornbjerg Gymnasium er nogle rejser led i en udvekslingsaftale, mens andre foregår i forbindelse med undervisningen som et tværfagligt forløb mellem de to fag, der er med på rejsen. Den forventlige omkostning for en studierejse er ca. 5000 kr. plus lommepenge.

Ud over disse udlandsrejser af typisk knap en uges varighed indgår korterevarende rejser, såvel indenlands som udenlands. Prisen på disse varierer og tages individuelt i klasserne.

Herunder er et par eksempler på enkelte af vores studierejser fra de seneste år, og hvad det faglige fokus var:

Klasse 2f

Klassen var i New York og havde fokus på ungdom, kunst og religion i den multikulturelle metropol. Dette indebar at de studerende var ude og opleve:

½ dags samspil på Brooklyn-skole, de var backstage på et teater hvor de studerende havde læst manuskriptet hjemmefra. Eleverne var også til en workshop med Stand Up og derudover var de på besøg i forskellige religiøse samfund og Civic Work Groups.

Klasse 2h

Denne klasse var i London og havde fokus på “Det multikulturelle samfund”.

Dette betød at klassen var rundt og se en masse forskellig kunst og samtidig havde fokus på de forskellige kulturer og samfund, som er med til at præge kunstens udtryk.

Klasse 2a

Denne klasse var på Island og havde fokus på naturvidenskab.

Dette betød at de blandt andet var på besøg på et aluminiumsværk, tog på udflugt til geotermiske områder og besøgte en naturvidenskabelig skole

Klasse 2o

For denne klasse, der var på Malta var fokus ekstremsport og undervandsfysiologi.

Dette betød at de blandt andet var ude at dykke, var på bjergvandring (se billede) og på andre måder havde et sportsligt samarbejde med Maltesere.